söndag 10 maj 2009

Intensiva dagar på BB

Mat var tredje timme för barnen lät ju lugnt. Massor med tid att göra annat. Trodde jag. Det är underligt att de tre timmarna varje gång känns som enbart tjugo minuter. Man hinner sällan göra något. Inte ens mitt älskade kaffe blir uppdrucket någon gång.

Annars har vi verkligen gjort oss hemmastadda i vårt sjukhusrum, det ser ut ungefär som ett studentboende. Flaskor, godispapper, kläder, papper, tidningar och tomflaskor. Det enda som skiljer oss från studenterna är att vi är 35 år och har två nyfödda barn i rummet. Malin skyller såklart på mig. Att det är jag som stökar ner. Jag håller inte med till hundra procent.

Det händer en hel del saker här:

1. Under ett möte fick vi, kanske lite sent, reda på att barnen ska tvättas varje dag. På hela kroppen. Hoppsan! Bytet och rengöring i de södra regionerna har ju varit helt naturligt, men de andra delarna har varit okänd mark så att säga. Så idag blev det tvagning (typ spa) och det gillade tjejerna skarpt. Så här fina blev de. På foto är de inte speciellt lika, men i verkliga livet kan vi inte skilja på dem. Så imorgon ska vi "märka" dem på något sätt, hade varit jobbigt att slarva bort vem som är vem.

2. Vi gjorde vårt första klädstreck. Det går åt en helvetes massa barnkläder. Speciellt då vi är ganska dåliga på att mata med mjölksnipa utan att deras kläder blir helt genomblöta. Handfatet fick agera tvättmaskin och balkongen torkskåp.


3. Snigeltanten är borta. Ibland är det skönt att sjukvården inte har någon budget att skryta med. Det vill säga att folk inte ligger inne mer än absolut nödvändigt, knappt det. I det här fallet perfekt. Nu löper smörgåskön smidigt. Jag är nöjd. Mycket nöjd.


2 kommentarer:

  1. Vilka fina tjejer ni har fått. Det är helt fantastiskt!!NJUT, tiden går så himla fort. Håller tummarna för att ni får åka hem imorgon.Ge Malin en bamsekram från mig!

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara tjejer ni fått!! Stort grattis kRam Anna m familj

    SvaraRadera