tisdag 3 mars 2009

Nu har jag läst ut den?

Jag läser alltid innan jag somnar, trots kritik från Malin. Jag lägger inga värderingar i att läsa, utan jag ser det som ren avkoppling. Från början läste jag enbart romaner och faktaböcker tills mamma Book lurade in mig på deckare. De är som att äta sött godis istället för att äta nyttiga frukter och bär.

Malin har väldigt ofta en intention att hon bör läsa en massa böcker. Hon sammankopplar det med intelligens och bildning verkar det som. Jag anser däremot att även om du läser 1000-tals böcker så kan du vara helt slut i huvudet.

Detta utspelade sig i vår säng igår kväll. Vi har legat och småpratat en stund, jag har snackat lite med tjejerna i magen och har börjat läsa en av mina böcker. Böcker som egentligen är signifikativt med ett sömnpiller.

Då utbrister Malin triumferande:

- nu har jag läst ut den!

Min första tanke är att nu har hon äntligen läst ut en av sina böcker som hon så träget kämpat med. Döm om min förvåning när hon räcker över Aftonbladets Söndagsbilaga till mig och säger:

- Vill du läsa den?

Jag kunde inte sluta skratta, där går väl ändå gränsen? Man läser väl inte ut en Söndagsbilaga, den läser man väl klart?

Hon e gullig min tjej, oavsett hur många böcker hon satsar på att läsa! Undrar vem det blir som får läsa godnatt-sagor för Ebba och Molly?

2 kommentarer:

 1. Härligt att höra att Malin är sig lik. Någon gång kanske jag får tillfälle att berätta om lite mer om vad hon sagt i sina dar =). Krama Malin från mig!!

  Kram Ingela (Klintungen)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt rolig läsning Johan! Du är ju en klippa på att uttrycka dig och det är verkligen underhållande texter:)
  Fasen vad kul att ni ska få barn.. och Tvillingar dessutom!! Jag tycker det är så spännande att jag nästan kissar på mig, vad ska då inte ni tycka!?

  Jag håller alla tummar att du slipper hyra en helikopter (det var ju liite dyrt) så att du är på hemmaplan när det händer. Och glöm inte att testa lustgasen om du får chansen, det är en gudomlig känsla... Oiiiii.. i knoppen;)

  Men jag hoppas att vi hinner ses nån gång innan prinsessorna kommer.

  Kram på dig och hälsa brudarna/ Lisa

  SvaraRadera