torsdag 3 september 2009

Fan vad det är lätt att vara en ansvarstagande och bra pappa (i andras ögon)

Som jag skrivit om innan så är det ju enormt bekvämt att vara pappa. Det räcker att man är minsta lilla ansvarstagande gentemot sina barn, byter blöjor, är uppmärksam, matar dem, bär dem, ger dem tid så ses man som värsta superfarsan. Sånt ansvar som alla mammor tar, varje dag, året om. Och då har de ofta ansvaret på hemmaplan också, städning, planering, tvätt, matlagning och så vidare.

Men som pappa är det lätt som en plätt att bli betraktad som en riktig superfarsa, i andras ögon vill säga. De män som inte ens klarar av det kan man ju undra vad de är för några sopor. Känns som om det är på tok för många som skaffar barn för sakens skull, inte för att de vill ha det. Snarare att de vill passa in i normen.

Jag har stött på alltför många trötta, slöa, bittra, tråkiga människor. Både mammor och pappor. Och jag blir lika irriterad varje gång. Varje jäkla gång.

Att skaffa vissa hundraser kräver otaliga intervjuer och krav för att bli godkänd som hundägare. Men att skaffa barn får vem som helst göra.

Bäst just nu:

  1. Min föräldraledighet med Malin, Ebba och Molly startade för två veckor sedan. Nu är vi lediga alla fyra året ut. Ljuvligt.
  2. Lite nya planer på gång. Kan bli spännande. Att få barn ställer verkligen världsordningen på sned, nya tankar, värderingar och prioriteringar får en att tänka nytt, fräscht. Kanske tokigt, men annorlunda på ett skönt sätt.
  3. Att svinet Phillip Garrido som kidnappade, våldtog och höll Jaycee fången i nästan 20 år nu är gripen. Nu håller vi alla tummarna på dödsstraff. För det finns väl ingen vettig person som anser att en sådan människa fortfarande har rätt att leva? Arbetet som bödel för just honom måste ju vara ett av världens mest eftertraktade arbete. Var söker man?

Lite sämre just nu:

  1. Att vara två föräldralediga föräldrar är ekonomiskt ofördelaktigt, men en enorm ynnest. Jag är tacksam för varje krona i stöd, även om det blir knapert.
  2. Att tvillingar inte betyder dubbla uppsättningar föräldradagar.
  3. Att MFF fortfarande envisas att inte vinna sm-guld. Det innebär att en tvättäkta medgångssupporter som jag får håll mig borta från Malmö Stadion ett tag till.
  4. Svininfluensan, ska man inte våga åka någonstans på grund av något som skördar avsevärt mindra offer än den vanliga influensan? Eller ska man behöva vara orolig på riktigt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar