måndag 31 augusti 2009

Då sparkar vi igång tvåan

Jaha, då kör vi igång del två av bloggen tvillingfarsan.
Den första delen, graviditeten är avslutad. Ebba och Molly har sett dagens ljus. De har dubblat sin vikt, skrattar, ler, skriker, bajsar och äter. Som de flesta andra barn. Men som de har växt, se själv. Att dubbla sin vikt går inte av för hackor. Tänk hur man själv skulle se ut…
På de två bilderna nedan är Ebba och Molly nyfödda. Vikt 2735 respektive 2750. Cirka en månad för tidiga.


Och här kommer tjejerna från dags dato, de har dubblat sin vikt. Skrattar och ler. Har debuterat i både Bumbo och barnstol
Den första delen och nästkommande är framför allt ämnat mina underbara tjejer Ebba och Molly. Ett slags dokument över hur deras pappa upplevde sin första tid med dem. Det är tänkt att de ska få den i bokform på deras trettio-årsdag, får se hur lätt det blir att hemlighålla den i 29 år och drygt 8 månader.

Fantastiskt att vara föräldralediga samtidigt. Vi är nu hemma, vi har gått på föräldraledighet båda två. Jag och Malin, året ut. Det känns helt fantastiskt. En ekonomisk katastrof är det, men om det är något man kan komma ikapp så är det den ekonomiska biten. Men tiden att umgås med sina tjejer, stora som små, får man aldrig igen.

Det ska bli kul att fortsätta skriva om mina upplevelser som nybliven tvillingpappa, hur djävla lätt det är att vara en bra och ansvarstagande pappa (i andras ögon), problem, möjligheter, ekonomi, samliv, bestyr, ekonomi, avvägningar och prioriteringar.
Och min ständiga jakt på att förlora åtminstone 7 kilo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar